Gummy smile

Wat is een gummy smile? Bij een gummy smile komt uw (boven)tandvlees bloot wanneer u lacht. Een behandeling met botuline toxine of “botox” kan voor een gummy smile een oplossing zijn. Het is niet altijd omdat u te kleine tanden heeft dat het tandvlees bloot komt te liggen. Soms lijken uw tanden gewoon klein, omdat, als u lacht er een onevenwicht is tussen tandvlees en de bovenlip.

gummy-smile-voor-na

Wat zijn de oorzaken van een gummy smile?

Vaak is de hefspier van de bovenlip te sterk ontwikkeld. De reden dat het tandvlees zichtbaar wordt bij mensen met een gummy smile is omdat, bij het lachen de lachspiertjes overactief reageren.

Hefspier afzwakken. Een te sterke hefspier kan worden afgezwakt met enkele kleine injecties met botox in de hef-spiertjes van de bovenlip. Botox zorgt ervoor dat de hefspier minder krachtig samentrekt zodat de bovenlip iets minder naar omhoog komt bij het lachen. Hierdoor wordt uw tandvlees minder zichtbaar bij het lachen, terwijl uw natuurlijke gelaatsuitdrukking behouden blijft.

Gummy smile behandelen met botox

Dosering afhankelijk van uw spieren. Uw behandelend cosmetisch specialist bij Injectables Oud-Beijerland geeft u enkele prikjes botox, net naast de neus. Hoe sterker de spier hoe meer de activiteit ervan zal moeten worden beperkt om het optrekken te verminderen. Het aantal eenheden botox dat u nodig heeft voor uw specifieke situatie, is dus afhankelijk van de sterkte van uw spier. U kunt zich te beste laten adviseren door ons om het evenwicht te vinden tussen wat uw wensen zijn en wat haalbaar is.

Geen overkill. Ook hier geldt: liever een twee-traps behandeling dan een overkill. Het effect van een kleine ingreep kan heel overtuigend zijn. Er ontstaat meer harmonie rond de mond en de verhouding tot de neus en kin kan daardoor aan aantrekkelijkheid winnen.

Wat zijn de resultaten van de behandeling?

Tandvlees toont minder. Door de hiervoor beschreven injecties wordt de activiteit van de spier beperkt waardoor u de lip niet verder meer verder kunt optrekken tot net boven de tanden. Het tandvlees toont dan veel minder waardoor uw lach nog mooier wordt.

De eerste effecten merkt u na twee dagen als het relaxerend effect op de lachspiertjes goed duidelijk wordt. De verbeteringen gaan daarna nog een paar dagen door.

Vier tot negen maanden. Botox injecties hebben vier tot negen maanden effect op een gummy smile, daarna dient, indien gewenst, de behandeling te worden herhaald.

Na de behandeling

Even niet sporten. U kunt na de behandeling met botox direct weer aan het werk of andere dingen doen. De behandeling laat geen duidelijke sporen na. We raden alleen aan dezelfde dag niet meer te gaan sporten.

Gratis consult

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? En wilt u kennis maken met de esthetische behandelingen van Injectables kliniek Oud-Beijerland? Vraag dan een geheel vrijblijvend en gratis consult aan.

Tijdens ons gesprek kunt aan aangeven wat uw wensen zijn. Wij zullen uw huid beoordelen en aangeven welke behandeling bij u past. Ook worden alle aspecten van een behandeling besproken. U kunt vervolgens een weloverwogen keuze maken.

BOTOX BEHANDELINGEN

FILLERS BEHANDELINGEN

Neem contact op

Maak een afspraak met Injectables kliniek Oud-Beijerland.

Bel: 0186 – 62 34 99 of stuur een bericht

MAAK EEN AFSPRAAK