Kraaien pootjes

 

Vermoeide indruk. Kraaienpootjes kunnen weliswaar een vrolijke uitstraling geven, toch kunnen ze verstorend werken en een indruk geven dat u er vermoeid uit ziet of ouder lijkt dan dat u daadwerkelijk bent. Daarom is het voor veel mensen een uitkomst dat wij deze kraaienpootjes behandelen zodat u er weer jeugdig en fris uitziet.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Overactiviteit oogspier. Kraaienpootjes zijn de rimpels aan weerszijden van de ogen. Kraaienpootjes nemen toe bij een overactiviteit van de oogkringspier. De oogkringspier is verbonden met de huid rondom de ogen. Wanneer deze spier samentrekt plooit de huid en ontstaan er rimpels. Deze kraaienpootjes verschijnen bijvoorbeeld bij het lachen en het toeknijpen van de ogen.

kraaienpootjes

Voorafgaand aan de behandeling

Goed advies. Tijdens het intakegesprek zullen we samen met u kijken naar uw gezicht en adviseren wat voor u een geschikte behandeling is om de kraaienpootjes te verwijderen. Ook bespreekt hij met u het met uw gezondheid staat en of u wellicht allergisch bent voor bepaalde te gebruiken stoffen.

Kraaienpootjes verwijderen met botox

Gemiddeld neemt een behandeling met botulinetoxine (“botox”) 10-20 minuten in beslag. Het resultaat is doorgaans na twee tot drie dagen waarneembaar en is pas optimaal na ongeveer een week. Het effect houdt gemiddeld vier maanden aan. Daarna zou de behandeling moeten worden herhaald.

Naarmate botuline vaker wordt toegepast blijft het effect ook langer merkbaar. Normaal gesproken vindt er geen verdoving plaats omdat er bij de behandeling gebruik wordt gemaakt van een zeer fijne injectienaald die vrijwel pijnloos wordt ingebracht.

Behandeling met fillers

De behandeling met een filler zelf duurt meestal tussen de 10-30 minuten en geeft direct resultaat. De gel wordt met een zeer fijne naald in de huid geïnjecteerd. Onze fillers bevatten overigens ook een verdovingsvloeistof zodat de behandeling sowieso al minder pijnlijk is. Na de behandeling wordt de huid gemasseerd om een gelijkmatige verdeling van de gel te verkrijgen.

Resultaten van de behandeling van kraaienpootjes met een filler

De resultaten van de behandeling met een filler zijn langdurig: gemiddeld een jaar tot anderhalf jaar. Het resultaat is niet permanent omdat het hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken. Het resultaat van een fillerbehandeling kan nog langer duren als u de behandeling op tijd herhaalt. Voor lippen is het noodzakelijk iedere 6 maanden een behandeling te ondergaan.

kraaienpootjes-voor-na

Verdoving

Indien u het gevoel van deze prik toch bezwaarlijk vindt kan er een verdovende crème worden aangebracht direct voor de behandeling. Eventueel kan met behulp van een injectie het gehele te behandelen gebied worden verdoofd. Uiteraard kan de fillerbehandeling ook zonder verdoving worden toegepast.

Na de behandeling

In principe is een behandeling met injectables erg veilig. Direct na het inspuiten kan er ter plekke enige roodheid en zwelling ontstaan. Dit trekt snel weg en is in de meerderheid van de gevallen na twintig minuten niet meer zichtbaar. Er is geen sprake van napijn. Na de behandeling krijgt u informatie met tips voor de eerste uren na de behandeling. Het uiteindelijke resultaat is dat de huid minder tot geen rimpels meer vertoont op de behandelde gebieden.

Welke voorzorgsmaatregelen moet u nemen na uw behandeling?

Onderstaande adviezen worden vaak gegeven om het effect van de behandeling te optimaliseren:

  • Direct na de behandeling mag u uw normale dagelijkse activiteiten uitvoeren. Gezicht wassen, make up aanbrengen en weer verwijderen is toegestaan. Vermijd hevige druk op de wangen indien deze behandeld zijn met een filler.
  • Bij zwelling of napijn kunt u de behandelde gebieden behandelen met een koud kompres.
  • Vermijd blootstelling aan de sauna, zon of zonnebank gedurende een week.
  • Indien u een laserbehandeling, chemische peeling of een andere behandeling op basis van een actieve huidreactie overweegt na behandeling met een hyaluronzuur filler, bestaat er een theoretische risico dat er een ontstekingsreactie wordt veroorzaakt in het geïnjecteerde gebied.

BOTOX BEHANDELINGEN

FILLERS BEHANDELINGEN

Neem contact op

Maak een afspraak met Injectables kliniek Oud-Beijerland.

Bel: 0186 – 62 34 99 of stuur een bericht

MAAK EEN AFSPRAAK