Overmatige transpiratie (onder de oksels)

 

Heeft u last van overmatige transpiratie? Dit kunt u vooral merken onder de oksels. De oplossing van het probleem echter is zeer effectief: botuline toxine of “botox”.

Overmatig zweten, de medische term is hyperhidrose, kan een grote negatieve invloed hebben op uw sociale leven.

Geldt dit voor u?

  • U moet vaak kleding wisselen
  • U neemt extra kleding mee als u op stap gaat
  • U gebruikt absorberend materiaal onder uw kleding
  • Sterke antiperspirante middelen en deodorants helpen niet genoeg
  • Overmatig zweten heeft een negatieve invloed op uw leven

Een effectieve oplossing voor u

Meestal is de oorzaak van uw overmatige transpiratie niet aan te wijzen. De oplossing van het probleem echter is even simpel als effectief: botuline toxine (Botox, Azzalure) is een middel dat de overactieve werking van de zweetklieren in de oksels stopt. Inspuiting van dit middel in de huid leidt ertoe dat uw overmatige transpiratie met ongeveer 95% gereduceerd wordt. Deze behandeling heeft geen invloed op de transpiratie elders op het lichaam. Ook blijft uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie intact.

Behandeling tegen overmatig zweten bij Injectables kliniek Oud-Beijerland. Tijdens uw behandeling worden in het oksel gebied om de centimeter kleine oppervlakkige prikjes gegeven. In overleg kan besloten worden het te behandelen gebied vooraf te verdoven met verdovingscrème. Dit neemt grotendeels het gevoel van de prikken weg. Echter, de meeste patiënten ervaren de injecties niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

Overmatige transpiratie verdwijnt snel

Na ongeveer twee dagen is het effect van de behandeling al enigszins merkbaar. Na twee weken is de zweetproductie grotendeels verdwenen. Dit is het moment om te beoordelen of de behandeling volledig is aangeslagen. Het kan ook zijn dat een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageert. Een eventuele correctie is in dat geval uiteraard kosteloos.

Langdurige werking

De werkingsduur van de behandeling tegen overmatig zweten verschilt van persoon tot persoon: vier tot twaalf maanden en gemiddeld negen maanden. De behandeling kan daarna overigens probleemloos worden herhaald.

BOTOX BEHANDELINGEN

FILLERS BEHANDELINGEN

Neem contact op

Maak een afspraak met Injectables kliniek Oud-Beijerland.

Bel: 0186 – 62 34 99 of stuur een bericht

MAAK EEN AFSPRAAK