Voorhoofdsrimpels

 

 

 Voorhoofdsrimpels zijn de rimpels op het voorhoofd die zorgen voor een zorgelijk uiterlijk. Meestal worden voorhoofdsrimpels behandeld met botox.

Oorzaak. Elke keer als de voorhoofdsspieren zich aanspannen, verschijnen er horizontale plooien boven de wenkbrauwen. Wanneer de spieren zich ontspannen verdwijnen de lijnen in eerste instantie weer. Als de spieren heel sterk zijn of heel vaak worden aangespannen, of als de conditie van de huid slechter wordt, kunnen de lijnen in de huid zichtbaar blijven.

botox-voorhoofd

Druk op oogleden. De onderliggende oorzaak bij het veelvuldig heffen van de wenkbrauwen is niet zelden een overschot aan huid van de bovenoogleden. De gewoonte ontstaat dan om door middel van het aanspannen van het voorhoofd de druk van die huid op de ogen te verlichten.

Het gevolg is een reeks van blijvende horizontale lijnen op het voorhoofd.

Bespreking

Wij zullen met u bespreken, wat de wensen zijn en inschatten welke oorzaken eraan te wijzen zijn voor uw voorhoofdsrimpels. Daarbij is van essentieel belang dat ook wordt gekeken naar een eventueel huidoverschot van de bovenoogleden. Dit bepaalt mede de behandelmogelijkheden.

Behandeling

Botox en eventueel ook een filler. Meestal is een sterke werking van de voorhoofdsspieren een belangrijke oorzaak van de lijnen en zal met behulp van botox de spier tijdelijk minder krachtig worden gemaakt. Wanneer de conditie van de huid ook meespeelt kan het nuttig zijn dit te combineren met huid-verstevigende injecties met een filler.

Wenkbrauwlift. Het verzwakken van de werking van de voorhoofdsspier maakt dat de wenkbrauwen minder hoog zullen gaan staan. Om dat effect te compenseren zal deze behandeling meestal gecombineerd worden met een wenkbrauwlift.

Na de behandeling

Even niet sporten. U kunt na de behandeling met botox direct weer aan het werk of andere dingen doen. De behandeling laat geen duidelijke sporen na. We raden alleen aan dezelfde dag niet meer te gaan sporten.

Gratis consult

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? En wilt u kennis maken met de esthetische behandelingen van Injectables kliniek Oud-Beijerland? Vraag dan een geheel vrijblijvend en gratis consult aan.

Tijdens ons gesprek kunt aan aangeven wat uw wensen zijn. Wij zullen uw huid beoordelen en aangeven welke behandeling bij u past. Ook worden alle aspecten van een behandeling besproken. U kunt vervolgens een weloverwogen keuze maken.

BOTOX BEHANDELINGEN

FILLERS BEHANDELINGEN

Neem contact op

Maak een afspraak met Injectables kliniek Oud-Beijerland.

Bel: 0186 – 62 34 99 of stuur een bericht

MAAK EEN AFSPRAAK